Sermeks'le Izgara Biftek

Malzemeler
  • 1/2 kilo biftek
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağ
  • 1orta boy soğan
  • 1diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık yoğurt
  • Tuz

Soğanı ve sarımsağı soyup, rendenin püre yapma gözünden önce sarımsak ardından soğanı rendeliyoruz. Hazırladığımız soğan püresini süzüp, soğanın suyu alarak posası atıyoruz. Bir kasenin içinde ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt, çok az tuz karıştırarak biftekleri derin bir kapta hazırlanan sos ile 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. SERMEKS TURBO GRİLL’ i 5. kademede ışık sönünceye kadar ısıtıp, tel aparatımızı araya yerleştiriyoruz. Soğan sosunda beklettiğimiz biftekleri makinemize yerleştirip ayar düğmesini 4,5 a alarak 4 dk. pişiriyoruz. Aynı sos tarifi ile tavuk biftek ve hindi biftek yapılabilir. Afiyet olsun.