Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırparak, yoğurt, sıvıyağ,1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
Çipuraların iç kısmını tere yağ ile yağlayıp roka ve tane karabiber ekliyoruz.
Balıkları tuz, pul biber, kekik,1diş sarımsak, 3-4 adet defneyaprağı ile iyice harmanlıyoruz.
Levreklerin iç kısmını ve üzerini zeytinyağı ile yağlayıp, tuzlayınız.
Daha önceden 5.kademede ışık sönünceye kadar ısıtılan SERMEKS TURBO GRİLL’ in alt ve üst yüzeyini bir fırça yardımı ile az miktarda yağlıyoruz.
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, baharat ve ufalanmış ekmek içini karıştırarak, yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Soğanı ve sarımsağı soyup, rendenin püre yapma gözünden önce sarımsak ardından soğanı rendeliyoruz.
1 adet soğan ve sarımsağı rendeleyip, kıyma, tuz karabiber ve kırmızıbiber ekleyip yoğuruyoruz.
Kırmızıbiber, şeker, sirke, ketçap, acı sos ve tavuk suyunu karıştırıp, tavuklara ince çizikler atarak sosun içinde yarım saat bekletiyoruz
Oturtma harcını hazırlamak için yağın az bir kısmını bir tavaya koyun ve ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanoz koyarak iyice yoğuruyoruz.
Kestaneleri suda 15-20 dakika bekletip, daha sonra bir bıçak yardımı ile kestaneleri şişman tarafından çizerek..
Patatesleri soymadan mutfak fırçası ile yıkayıp, 2 cm kalınlığında doğrayınız.
Yıkanıp doğradığınız maydanoz yapraklarını yumurta ile iyice çırparak, ezilmiş peynir ilave ediniz.
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba boşaltıp, yumurtalarla tek tek karıştırınız.
Toz kuru mayayı bir çay bardağı şekerli suda eriterek kabartıyoruz.
Ilık suda şeker ile mayayı eritip, tuz, sıvıyağ ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurarak mayalanmaya bırakıyoruz.
Nohudu bir gece önceden ıslatarak ertesi gün suyunu süzüp yıkıyoruz. Tencereye alarak üzerini iki parmak aşacak kadar suda haşlayıp süzüyoruz
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatıyoruz. Bir gece önceden ısladığımız fasulyeleri iyice yıkayarak üzerini iki parmak aşacak kadar suda haşlayıp süzüyoruz.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatalla çırpın. SERMEKS TURBO GRILL’i fişe takın ve sıvı ile yağ yağlayın.
Derin bir kapta maya ve suyu eritip, yoğurt ekleyerek iyice çırpıyoruz.